Jeho sila nepozná hranice: Mocný elixír na nervy, stres a úzkosť!

Spravte si zázračný nápoj z medu a citrónu a po psychickej stránke budete na tom hneď lepšie.
Zdroj: thinkstock.com
2017-02-10 19:00:00

Každému sa to občas stane. Niekedy prepadne pochmúrnym myšlienkam, každodenný stres jednoducho naňho doľahne, cíti sa nesvoj a trpí úzkosťou. Ako sa však jednoducho dostať z tohto stavu nervovej nepohody?

Srdce vám silne búši. Zmocnili sa vás pocity náhleho ohrozenia, ste neschopní sa koncentrovať a svaly máte stuhnuté. K tomu sa pridá sucho v ústach, stekajúce kvapky potu po tvári a krútiaci sa žalúdok, ktorý neveští nič dobré. Tieto pocity sú symptómami nervovej nepohodya môžu za to dramatické spoločenské zmeny, nadmerný stres, zvýšené profesionálne nároky a rýchly životný štýl. Keďže nie sme z kameňa, je normálne, že to občas na nás doľahne a po psychickej stránke sa cítime horšie...

Elixír na úzkosť

Úzkosť sa dá účinne liečiť látkami, ktoré nájdete vo svojej kuchyni. Upokojujúce a relaxačné účinky má citrón a med! Hlavne med obsahuje látky, ktoré majú na nervy utišujúci vplyv. Prejavuje sa hlavne pri konzumácii väčšieho množstva medu.

Ingrediencie:

  • 2 čajové lyžičky čerstvej citrónovej šťavy.
  • 1 až 2 čajové lyžičky práškového zázvoru (zázvor kúpite ako koreninu v každých potravinách).
  • 1 čajovú lyžičku medu.

Všetky prísady jednoducho premiešajte v miske a užívajte trikrát denne.

Ďalší pomocníci

Dobré účinky na nervový systém má aj levanduľa. Jedna štúdia z roku 2010 porovnávala levanduľový olej s liekom proti úzkosti lorazepamom. Výsledky boli zaujímavé! Obe látky boli údajne efektívne proti všeobecnej i pretrvávajúcej úzkosti. Čo sa týka levandule, mala obrovskú výhodu. Vedľajšie účinky by ste u nej len márne hľadali! Stačí užívať 80 mg doplnku bylinky na deň, príp. olej v rámci aromaterapie.

Aby toho nebolo málo, je tu ďalšia bylinka, ktorá zatočí so stavom nervového vypätia a telesnej nepohody! Uľaví sa vám vďaka medovke. Zistil to výskum z roku 2004, v ktorom dali vedci účastníkom extrakt z medovky. Po jednej hodine skúmania ich nálady sa zistilo, že vyššia dávka tejto bylinky znížila u účastníkov stres, zlepšila ich duševnú pohodu a zvýšila pozornosť. Ak chcete, aby mala priaznivé účinky na váš nervový systém, dajte si 300 až 500 mg extraktu medovky 3-krát denne. Ak máte k dispozícii sušenú bylinu medovky, stačí vám jedna čajová lyžička v horúcej vode v podobe čaju 4-krát denne.

Veľkú silu má aj L-theanín, čo je vo vode rozpustná aminokyselina, nachádzajúca sa v zelenom a čiernom čaji. Dokonca sa predáva i vo forme doplnku výživy. Pôsobí priamo na mozog, znižuje stres a úzkosť, pričom nespôsobuje malátnosť či ospalosť.

V prípade nadmernej a dlhodobej úzkosti, ktorá komplikuje život jednotlivca a spôsobuje výraznú telesnú nepohodu, už ide o skutočný zdravotný problém. Aj keď uvedené bylinky si poradia s niektorými nepríjemnými symptómami, problém je zrejme zakorenený hlboko v psychike, takže v tomto prípade padne vhod pomoc od odborníka.

Ako získať Superimunitu? Viac informácií tu>>

2017-02-10 19:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: naturalnews.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia