Čierne bodky na tvári? Takto sa ich zbavíte

Čierne bodky sú nepríjemné, no o to ťažšie je sa ich zbaviť.
Zdroj: Thinkistock.com
2015-10-01 16:00:00

Sú otravné, malé, no o to ťažšie ich zničíte. Postrach menom čierne bodky. Aj keď máte dávno po puberte, nemusia vám dať pokoj ani teraz. Ako sa ich konečne zbaviť? Stavte na túto účinnú masku!

Malé čierne bodky na tvári nevyzerajú práve vábne. Objavujú sa najmä na nose, brade a čele, no môžete ich mať dokonca aj na chrbte. Najhoršie na tom je, že vy za ne vlastne nemôžete. Na vine je hlavne špina a nečistoty usadené na vašej pleti. Aj keď sú najmiernejšou formou akné, ide o tzv. komedony, ťažko sa ich zbaviť. Netreba však zúfať a vzdávať boj!

Ako vznikajú?

Príčinou ich vzniku je porucha rohovatenia, teda pór nie je dostatočne uzavretý a dostáva sa doň špina a nečistoty. Tým vzniká čierna výplň póru, ktorá môže prepuknúť až do aknózneho stavu.

Recept, ktorý ich zlikviduje

Malé čierne bodky odstránite pravidelným dôkladným čistením pleti. Ak však chcete mať čo najskôr krásnu pokožku, nemusíte za kozmetické prípravky zaplatiť desiatky eur! Existuje totiž tvárová maska, ktorú si vyrobíte v pohodlí domova. Ingrediencie nájdete vo svojej kuchyni. Boj s čiernymi bodkami tak nebol nikdy jednoduchší.


Pobúrila ženy po celom svete: Takto vyzerá telo ženy len dva dni po pôrode dvojčiat cisárskym rezom!


Účinným pomocníkom, ktorý hrá hlavnú úlohu je med. Málokto vie, že je účinný v odstraňovaní baktérií a upchatých pórov. Nemenej dôležitou je sóda bikarbóna, ktorá dokáže znížiť podráždenie pokožky a vyzdvihuje lepšiu cirkuláciu krvi. Eliminuje z tváre nadbytočný maz a odumreté bunky. Výsledkom je krásna, jemná pleť!

Čo budete potrebovať?

  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1/2 lyžičky medu
  • 1 lyžička sódy bikarbóny

Príprava

Všetky ingrediencie jednoducho zmiešajte, kým nevznikne homogénna hmota. Masku potom aplikujte na dokonale vyčistenú a suchú tvár. Nechajte pôsobiť 10 minút a následne tvár opláchnite vlažnou vodou. Maska je vhodná pre akýkoľvek typ pleti. Najideálnejšie je procedúru opakovať raz týždenne. Ak tento zákrok podstúpite pravidelne, onedlho sa dostaví výsledok - žiarivejšia, zdravšia pokožka bez čiernych bodiek!

Čítajte tiež: Temná stránka húb: Chyba, ktorú robíme a kvôli ktorej sa stávajú našimi nepriateľmi!

2015-10-01 16:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: healthylifevision.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia