Triky s kuchynskou soľou, ktoré vás položia na zadok: Po tomto nebudete chcieť nič iné!

Využite soľ vo svoj prospech, svoje miesto má i v lekárničke či v kozmetickej taštičke.
Zdroj: thinkstock.com
2016-12-03 06:00:00

Kuchynská soľ má už v názve svoje primárne využitie. Dodáva jedlu chuť, no to nie je všetko. Je skvelým pomocníkom pri výrobe peelingov, posýpame ňou v prípade núdze chodníky v zime,... Tieto triky si zamilujete!

Stop mastným vlasom

Trápia vás mastné vlasy a vy neviete, ako sa ich zbaviť? Dajte dve až tri lyžice soli do svojho obľúbeného šampónu. Po niekoľkých použitiach by mala mastnota zmiznúť, alebo by sa mala zredukovať.

Iný trik spočíva v preplachovaní si pokožky hlavy roztokom soli. Do 300 ml vody dáme lyžicu soli, miešame až kým sa neroztopí. Postupne votrieme do pokožky celej hlavy. Necháme pôsobiť 15 minút, opláchneme vlažnou vodou.

Skvelý peeling

Ako sme už spomínali, soľ sa najčastejšie pridáva do rôznych peelingových prípravkov. Práve ňou totiž masírujeme pokožku, čím odstraňujeme odumretú pokožku. Zanechávajú hladkú a prekrvenú pokožku, pričom už na pohľad bude krajšia. Skúste ju zmiešať s olivovým olejom a dopriať si chvíľku len pre seba pri každom kúpaní.

Opuchnuté oči

Aj v tomto prípade sa ukáže soľ ako účinný pomocník. V hrnčeku teplej vody rozpustite lyžičku soli. Do zmesi namočte handričku a prikladajte ju na opuchnuté viečka. 

Bolesti zubov

Nepríjemná bolesť zubov vás môže vyradiť z každodenných povinností. Rozpustite soľ v teplej vode a krúživým pohybom kvapaliny v ústach vypláchnite, ako keby ste mali ústnu vodu. 


Neuveriteľná rýchlosť účinku sirupu: Už za jeden deň sa zbavíte kašľa!


Bielenie zubov

Zmes soli a jedlej sody je skvelá na zuby, ak túžite po žiarivom krásnom úsmeve. Buďte však opatrní. Aj menšie množstvo tejto zmesi vám pomôže udržať zuby biele a čisté. V opačnom prípade si môžete zuby skôr poškodiť. 

Proti bolesti hrdla

Najlacnejší a najefektívnejší liek proti bolestiam hrdla? Kloktanie slanou vodou! Pridajte do pohára vlažnej vody lyžičku soli, zamiešajte a kloktajte aspoň dvakrát denne. 

Na rany

Soľ na rany? Akokoľvek to môže znieť zvláštne, je to pravda!  Pomôžete tým rýchlejšiemu hojeniu. V pohári vody rozpustite 2 čajové lyžičky soli a trošku z tejto zmesi dajte na porezané miesto. Možno to zo začiatku nebude príjemné, no môžete si byť istí, že to účinkuje. Pozor, nerobte tak v prípade väčšej rany. Tento trik je skvelý len pre menšie ranky.

Potia sa vám nohy?

Najmä teraz v zimnom období, keď väčšinu času strávime v zateplených topánkach, to je veľký problém. Dajte si nohy do horúcej vody, pridajte soľ, napríklad himalájsku a ak máte po ruke, tak aj trochu čerstvo vytlačeného pomarančového džúsu. Hoci to znie veľmi zaujímavo, môže to pomôcť!

Žiarivé nechty

Počas chladných dní trpia okrem vašich rúk aj nechty. Zmiešajte lyžicu citrónovej šťavy, jednu lyžicu sódy bikarbóny a jednu lyžicu himalájskej soli. Na pár minút vložte nechty do zmesi a počkajte. Odmenou budú žiarivé a zdravo vyzerajúce nechty!

Čítajte tiež: Takto sa odrazí celodenné sedenie na vašom pozadí!

2016-12-03 06:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com   |  Zdroj: red, healthylifevision.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia