Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šokujúci pozitívny účinok HIV: Vírus zachránil život mladému mužovi!

Marshall so svojim lekárom. Zobraziť galériu (4)
Marshall so svojim lekárom. (Zdroj: Facebook.com)

Neuveriteľné sa stalo skutočným! O tom by vedel rozprávať tridsaťročný Marshall Jensen, ktorému lekár pred dvoma rokmi diagnostikoval chorobu, o ktorej by nikto nechcel počuť: rakovina! Nakoniec ho však zachránilo niečo, o čom ani len nesníval.

Marshall Jensen mal krásny život. Bol manželom a tiež otcom malého Kezmana, jednoducho mal milujúcu rodinu. Všetko sa však rozplynulo, ako náhle sa dozvedel, že má rakovinu. Diagnostikovali mu akútnu lymfoblastickú leukémiu, čo je druh rakoviny krvi. Len rok po svadbe so svojou, teraz už manželkou Amandou, sa dozvedel túto zdrvujúcu správu.

"Bol to ešte mladý pár. Neboli dlho svoji. Navyše, mali malé dieťa, keď to všetko začalo," povedala ich susedka Lindsay Wrightová.

Marshall a Amanda boli svoji len jeden rok, keď sa dozvedeli, že im do života vstúpila rakovina. (Foto: Facebook.com)
Zobraziť galériu (4)
Marshall a Amanda boli svoji len jeden rok, keď sa dozvedeli, že im do života vstúpila rakovina. (Foto: Facebook.com)  (Zdroj: Facebook.com)

Záchrana v podobe HIV vírusu

Lekári hľadali pre Jensena liečbu, no neúspešne. Až pokiaľ nestretol Dr. Carla June z Penn Medicine. Lekár spolu so svojim tímom pracoval dve desaťročia na prelomovej experimentálnej liečbe, kde použili HIV vírus. Tento nový experiment génovej terapie zachránil mladému mužovu život!

Mladý pár, keď ešte o rakovine ani netušili. (Foto: Facebook.com)
Zobraziť galériu (4)
Mladý pár, keď ešte o rakovine ani netušili. (Foto: Facebook.com)  (Zdroj: Facebook.com)

Preprogramoval imunitný systém

Mladý muž sa stal jedným z 30 účastníkov pokusnej štúdie. Lekári pacientom odobrali milióny bielych krviniek T-lymfocytov. Potom im do tela vpustili „skrotený“ HIV vírus. Ten im preprogramoval imunitný systém, následkom čoho sa v organizme vytvorili nové T-lymfocyty, ktoré zaútočili na zhubné bunky. Liečba dopadla nad očakávanie! Dvadsiatim štyrom pacientom, vrátane Marshala, sa zmiernili až vymizli príznaky nebezpečnej choroby! Jeho organizmus reagoval na liečbu výborne a teraz je po dvoch rokoch bez zákernej rakoviny.

Šťastný Marshall so svojou rodinou po úspešnej liečbe. (Foto: Facebook.com)
Zobraziť galériu (4)
Šťastný Marshall so svojou rodinou po úspešnej liečbe. (Foto: Facebook.com)  (Zdroj: Facebook.com)

O prepojení leukémie a HIV vírusu pritom nepočujeme prvýkrát. V roku 2006 bolo HIV pozitívnemu Timothymi Woodovi diagnostikovaná akútna myeloidná leukémia. Po tom, ako mu transplantovali kostnú dreň od darcu so vzácnou genetickou mutáciou jeho rakovina a HIV jednoducho zmizli! Odvtedy Dr. June a jeho tím pozorne pracujú na vývoji HIV založenom na liečbe leukémie.

Bodaj by bola liečba úspešná aj u pacientov s iným druhom rakoviny, napr. rakovinou hrubého čreva, ktorá patrí medzi najčastejšie druhy karcinómov...

Široký výber liekov, výživových doplnkov, množstvo zliav a poradenstvo. To vám ponúka Fitlekáreň, internetový obchod pre vaše zdravie!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9