Ako prekonať bolesť krížov? Zabudnite na lieky, vyskúšajte tento babský recept!

Bolia vás kríže a vy neviete čo s tým? Skúste bolesť vyliečiť čajom!
Zdroj: thinkstock.com
2016-09-24 06:00:00

Nie je nič horšie, ako keď vás v nesprávnej chvíli chytia kríže! Zrazu svet okolo vás akoby neexistoval. Jediné, načo sa sústredíte je, aby ste ležali v polohe, v ktorej vás to nebolí a aby ste mali na dosah všetky dostupné lieky na utíšenie bolesti.

Keby ste vedeli, že to ide aj bez chémie, vyskúšali by ste to? Existuje totiž niekoľko receptov, ktoré sa oplatí vyskúšať. Azda najprekvapivejší je čaj na bolesť krížov. Ak sa o bylinky zaujímate, nemal by byť problém tento čaj namiešať a uvariť.

Čo budeme potrebovať?

20 gramov listov brezy previsnutej, 20 gramov vňate prasličky roľnej a zlatobyle obyčajnej, 15 gramov vŕbovej kôry, drvené šípky, kvety rumančeka, túžobníka, 10 gramov kvetov hlohu, ľubovníka a vňať z repíka.

Polievkovú lyžicu tejto zmesi zalejeme tri štvrte litrom vriacej vody a necháme lúhovať 20 minút. Počas celé dňa pijeme tento čajík po malých dúškoch. Ak máte veľké problémy, snažte sa vypiť aspoň dva litre čaju, nikdy nie viac ako 3 týždne.

Prečo práve tieto bylinky?

Uznávame, že na prípravu tohto čaju je potrebné viac byliniek. Všetky ale majú svoj význam, navyše – viaceré liečia viacero neduhov, takže svojmu telu poskytujete nie len úľavu pri bolesti, ale liečite aj iné bolesti.

  • Praslička roľná

V prvom rade je známa kvôli jej močopudným vlastnostiam – telo sa zbavuje škodlivých baktérií, ktoré sa usadili v našich močových cestách a spôsobujú okrem nepríjemností aj vznik močových kameňov. Praslička napomáha vyplavovať piesok a rozpustiť ich.

Okrem toho pomáha prechádzať kornateniu ciev, zastavuje krvácanie z nosa a rán, pomáha pri hemoroidoch, zápale hrdla a v neposlednom rade pri bolestiach kĺbov a svalov, tak ako aj pri reume a dne.

  • Kôra z vŕby

Kôru môžete zbierať aj sami, musíte ale vedieť, ako nato. Zlý zber by mohol znamenať vyhynutie celého stromu.

Vŕba pôsobí dezinfekčne, má protizápalové účinky, znižuje horúčku. Od nepamäti bola používaná na zmiernenie bolesti pre reumatizme, pri bolesti svalov či zubov. Liečivé vlastnosti možno využiť pri nespavosti alebo pri extrémne vysokej sexuálnej žiadostivosti.

  • Túžobník brestový

Ak ste o tejto bylinke ešte nepočuli, rozhodne je na čase ju spoznať. Vyskytuje sa väčšinou na vlhkých lúkach, v húštinách riek a potokov a najmä v lužných lesoch.

Jeho liečivé vlastnosti sa využívajú pri reumatizme a dne, ale aj pri chrípke, bolestiach hlavy. Ako aj vyššie uvedené bylinky a rastliny, aj túžobník pôsobí močopudne a preto je skvelým doplnkom pri ochorení obličiek a močového mechúra.

Čítajte tiež: Začnite ráno so zázvorovým čajom: Toto sú dôvody, prečo je lepší ako čokoľvek iné!

2016-09-24 06:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com   |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia