Odborníčka na výživu vyšla s pravdou von: Cvičenie môže zastaviť spaľovanie tukov!

Nepreháňajte to s cvičením!
Zdroj: profimedia.sk
2017-05-25 06:00:00

Je to možné? Aktívny pohyb podporuje celkové ľudské zdravie a taktiež formuje postavu. Na tom sa nič nezmenilo, no veľa záleží od toho, ako intenzívne cvičíte. Môže sa totiž stať, že i pri maximálnej snahe a driny v posilňovni jednoducho neschudnete...


Na prvý pohľad to môže znieť ako nezmysel, no je to pravda! Aspoň podľa odborníčky na výživu Jessicy Sepelovej, ktorá upozorňuje na prehnané cvičenie. Môže mať totiž opačný účinok, ako by sme si priali. Človek by povedal, že čím viac sa hýbe, tým viac bude spaľovať tuky a tým pádom aj schudne. Jedna z najpredávanejších autoriek v Austrálii však prízvukuje, že príliš veľa cvičenia nie je pre ľudské telo dobré. Dokonca nám môže viac ublížiť než priblížiť k cieľu - štíhlej postave.


Vajíčka ako hriech? Bezpečné množstvo, ktoré môžeme zjesť za týždeň!


Nepreháňajte to!

Ako sa odborníčka priznala, má veľa klientov, ktorí cvičia každý deň, niektorí aj dvakrát denne. Snažia sa zo všetkých síl, ich túžba po dokonalej postave je jednoducho silná. Napriek tomu sa sťažujú, že nemôžu schudnúť. Ak veľa cvičíte, zvyšuje sa vám hladina stresového hormónu - kortizolu. Ľudské telo však nepozná rozdiel medzi cvičením a stresom. Počas cvičenia, keď stresujete, sa dostane hladina kortizolu doslova do výšin. Spôsobuje, že vaše telo nedokáže spáliť tuk. Jednoducho je zaneprázdnené snahou o vyrovnanie parasympatického a sympatického nervového systému.

Jessica Sepelová si to vyskúšala na vlastnej koži. Viac energie získala až vtedy, keď znížila intenzitu cvičenia, vrátane spiningu a behania. Takže, ak chcete schudnúť, určite neprestávajte s cvičením, len znížte intenzitu a nezabúdajte aj na oddych, aby sa svaly zregenerovali. A, samozrejme, zdravá strava je alfou a omegou.

Čítajte tiež: Rýchly test, ktorý odhalí najagresívnejšiu formu rakoviny: Takto si zachránite život!

2017-05-25 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: independent.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia