Čo dokáže s nami spraviť jeden banán pred spaním? Po tomto zistení prehodnotíte svoju stravu!

Banán je pred spaním zdraviu prospešný!
Zdroj: thinkstock.com
2017-04-12 20:15:00

Lekárne ponúkajú množstvo liekov na jedno ochorenie, no čo poviete na to, ak by ste si dali jedno ovocie na viacero chorôb? Pokojne by mohol byť zaradený medzi liekmi banán! Viete, čo sa stane s vaším telom, ak si na ňom pochutnáte vo večerných hodinách?

Sú veľmi obľúbené medzi deťmi, no nepohrdnú im ani dospelí! Niet sa čomu čudovať, keď majú takú sladkú chuť, za ktorou sa navyše skrýva rad zdraviu prospešných látok, vitamínov a minerálov! Nie je nič lepšie pomaškrtiť si na banánoch, ako na dezerte, ktorý je pritom zdravý. Ak doprajete organizmu aspoň jeden banán denne, sami budete prekvapení, čo sa bude diať.

Doteraz sa skôr hovorilo o rannej konzumácii banánu. Populárna banánová diéta si získala množstvo obľúbencov po celom svete, ktorí prisahajú na jej účinky. Ak zjete banán ráno na lačný žalúdok, zvýši sa vám metabolizmus, posilní imunita, budete viac sústredení a pozornejší. Netreba však zabúdať na to, že aj banán pred spaním má svoje zdravotné výhody!

Čo s vami spraví pred spaním?

Ovocie by sa síce nemalo jesť v poobedňajších hodinách, no v prípade banánov môžete spraviť výnimku. Pozrite sa, čo sa stane, ak si jeden banán doprajete vo večerných hodinách!

Už stovky rokov je známa sila banánov hlavne v určitej časti dňa. Preto sa používajú v prírodnej medicíne k navodeniu dobrého spánku! Považujú sa za prášok na spanie v šupke. Obsahujú veľké množstvo horčíku a minerálnych látok, vrátane tryptofánu, ktoré uvoľňujú svaly, čo vám môže pomôcť rýchlejšie zaspať. Tryptofán je aminokyselina, ktorá pomáha pri zlepšovaní kvality spánku a celkovej nálady človeka.


Najväčšia chyba, ktorej sa mnohí dopúšťajú: Tento zlozvyk už konečne odstráňte!


Treba spomenúť aj draslík, ktorého má jeden kus tohto žltého ovocia až neuveriteľných 422 mg. Štúdie pritom preukázali, že tento minerál reguluje spánok. Draslík a horčík navyše prispievajú k zdravému srdcu a správnym kognitívnym funkciám.

Budete zaspávať s úsmevom na tvári

Banán pred spaním navyše podporuje produkciu serotonínu a melatonínu. Na tvorbu serotonínu v mozgu sú potrebné aminokyseliny, ktorých má banán dostatok. Tento "hormón šťastia" je potrebný na zdravý a hlboký spánok. Po jeho zjedení nebude váš mozog robiť nič iné, len sa prepne na šťastný mód! Melatonín sa považuje za veľmi silný hormón, ktorý si dokonca mnohí zamieňajú s chemickými tabletkami na spanie. Avšak je telu prirodzený. Povie telu, kedy je noc a čas ísť spať. Ak máte porušený spánkový cyklus, spôsobí v tele zmätok, čo sa týka jeho vylučovania, čoho výsledkom sú problémy so spánkom. Vtedy môžeme hladiny melatonínu v tele podporiť prostredníctvom prípravkov či potravín, ktoré ho obsahujú. Jednou z možností sú banány, ktorými si môžete pomôcť spánok správne doregulovať!

Oplatí sa mať doma zásobu banánov. Ak nebudete vedieť zaspať, jednoducho vyskočíte z postele a zjete jeden banán. Budete priam šokovaní, ako dobre funguje táto ovocná liečba!

Čítajte tiež: Najväčšia chyba, ktorú všetci robia: Nevyhadzujte banánové šupky, dokážu neuveriteľné veci!

2017-04-12 20:15:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia