Jedinečná reportáž z wellness pobytu: Absolvovali sme procedúry a takto to dopadlo! (1. časť)

Wellness pobyt sme si užili plnými dúškami.
Zdroj: red
2017-03-07 12:00:00

Tam, kde príroda vyráža dych svojou krásou a týčia sa majestátne hory, sa nachádza oáza pokoja. Jánska dolina je jednou z najkrajších a najdlhších dolín Nízkych Tatier. Nachádza sa v nej miesto, v ktorom stres a napätie idú bokom a na prvom mieste je zdravie a pokoj.

Dnešný rýchly, uponáhľaný a dynamický svet nám dáva málo času na to najdôležitejšie - na seba a svoje zdravie. Neustále sa za ničím ženieme, v práci sa snažíme zo seba vydať maximum, popritom sa staráme o domácnosť a nezabúdame na deti, ktoré si tiež vyžadujú pozornosť. Oplatí sa aspoň na chvíľu zabudnúť na uponáhľaný spôsob života, spomaliť a načerpať novú energiu a chuť do života! Kde sa to dá najlepšie, ak nie na wellness pobyte?

Objavili sme miesto, kde sa zastavil čas. Našli sme tam božský pokoj. Žiadny dav ľudí či premávka áut, len šum potôčika. Od zdanlivo nereálnej rozprávky je len malý krok k jej uskutočneniu...

V krásnom a tichom horskom prostredí Jánskej doliny sa nachádza wellness hotel, kde sme strávili štyri dni. Na pláne sme mali dobiť si baterky, oddychovať a zároveň vyskúšať wellness procedúry, aby sme vám podali autentický pohľad na ich priebeh a výsledok! Spojili sme tak príjemné s užitočným.

Návšteva Alexandra Wellness Hotel bola úžasná! Avšak, mala jednu veľkú zásadnú chybu. Redakcia Vysetrenia tam bola pracovne. Je pravda, že sme vďaka tomu mohli vyskúšať mnohé procedúry, na druhej strane notebook na izbe nám stále pripomínal, že robota nepočká.. Nevadí, však čo by sme pre vás nespravili? Nech máte naše čerstvé dojmy a pocity bezprostredne po absolvovaní procedúr!

Absolvované procedúry

Hotelový rezort disponuje plaveckým 25-metrovým bazénom a ponúka množstvo procedúr vo wellness centre. Tam si príde na svoje aj náročnejší zákazník! Nechýbajú sauny, ktoré sú skvelé hlavne v zimnom období, keďže posilňujú imunitu - fínska sauna, bylinková para, soľná inhalácia a tepidárium. Keď má niekto chuť na inú formu relaxácie, môže si dopriať komfort v podobe vírivky. Trysky vody nás pomasírovali, čím sa zmiernilo napätie svalov, uvoľnili kĺby a teplá voda zlepšila krvný obeh.

Párkrát sme sa prešli po štyroch po sebe nasledujúcich špeciálnych malých bazénov, v ktorých sa nachádzali kamienky a striedala sa studená voda s teplou. Stačí ich pomaly prejsť a zlepší sa metabolizmus a nohy budú prekrvené, čo sme pocítili na vlastnej koži! A čo takto osvieženie v podobe tropického dažďa či škótskych strekov? Nevedeli sme, čo skôr!

Aquathermaljet

Nikde sme sa nestretli s masážnym lôžkom Aquathermaljet, až doteraz. Ako nám potvrdil zdravotník z Alexandra Wellness Hotel, ide o akúsi alternatívu ku klasickým masážam. S tým rozdielom, že namiesto rúk vás masíruje prúd vody v lôžku.

Priebeh: Človek má pocit, ako by ležal na vodnej posteli. Cítime príjemný masážny pohyb teplou vodou cez trysku, ktorá postupuje od nôh smerom ku krku a niekoľkokrát sa tento postup zopakuje. Dvadsať minút sme si takto dali postupne vymasírovať jednotlivé časti tela. Aquathermaljet sľubuje lepší obeh krvi v pokožke a taktiež stimuluje tráviaci systém. Okrem toho sa vraj takto dá zredukovať celulitída, reumatizmus ale aj artritída!

Výsledok: Príjemný odpočinok na "vodnej posteli". Cítili sme, ako sa nám rozprúdila v tele krv. Ďalším plusom bol pocit pokoja! Skvelá procedúra, no osobne dávame prednosť klasickej masáži pomocou rúk, ktorej sa predsa len nič nevyrovná.

Parafínový zábal rúk

Máloktorá procedúra kombinuje zdravotné aj estetické účinky! Parafínový zábal rúk bol pre nás jednoznačnou voľbou.

Priebeh: Pred nami bola pripravená malá vaňa s parafínom. Ruky sme vložili do vaničky, počkali pár sekúnd a vytiahli von. Takto sme to zopakovali trikrát. Bol to zvláštny pocit.. Niečo podobné, ako keby ste si na dlane vyliali vosk. Následne nám zdravotník ruky obalil vrecúškom a froté rukavicou. Takto sme mali odpočívať približne 20 minút. Parafín pod tými vrstvami takmer ihneď stvrdol a akoby sa lámal. Parafínové zábaly sa postarajú o prekrvenie pokožky, zmäkčenie a tiež zlepšenie jej tonusu. Navyše, spevňujú nechty a zjemňujú pokožku. Čo sme však nevedeli bol fakt, že procedúra je vhodná pre tých, ktorí trpia syndrómom karpálneho tunela. Uvoľňuje drobné kĺby a stuhnuté zápästie. V tom prípade sme ideálni kandidáti, keďže celé dni pracujeme na počítači.

Výsledok: Jemná a hydratovaná pokožka rúk na počkanie! Vplyvom mrazivého počasia sa len málokto dokáže vyhnúť nepekným suchým miestam na pokožke. Parafín však problém vyriešil za nás!


Unikátny test na vlastnej koži odhalil pravdu: Prístroj za nás urobí naozaj veľa, ale...!


Propolisový zábal medový a levanduľový

Prečo by sme mali med len konzumovať, keď pre svoje výživné látky je vhodný aj na použite zvonku? Na zábal, ktorý bol plný teplého horského medu, sme sa obzvlášť tešili. Keďže sme na wellness pobyt prišli s minimom spánku, taktiež sme si dopriali propolisový levanduľový zábal, ktorý bol pre nás netradičný..

Priebeh: V plavkách sme si ľahli na brucho. Zdravotník nám dal dva medové zábaly na chrbát. Následne nás zakryl dekou a už nám neostávalo nič iné, len relaxovať 20 minút. Popritom sme pocítili príjemné teplo zo zábalov, ktoré bolo každou minútou príjemnejšie. Medový zábal detoxikuje a ozdravuje celý organizmus. vyčistí organizmus od usadenín a hydratuje. Taktiež upokojuje. Podobne prebiehala procedúra s levanduľovým zábalom, ktorý splnil to, čo sme očakávali.

Výsledok: Koniec stresu či akýmkoľvek stavom nekľudu. Vyčerpanosť a slabosť bola zrazu preč a o napätí taktiež nemožno hovoriť. Ďalší benefit v podobe hladšej a jemnejšej pokožky na chrbte spravil z medového zábalu jednu z najlepších procedúr! Výnimkou nebol ani levanduľový zábal, ktorý nás tak upokojil, že sme počas procedúry takmer zaspali. Levanduľa je totiž skvelá na nespavosť.

Škoricový zábal

Ani škoricový zábal nebýva často v ponuke wellness hotelov. O to viac to bola pre nás výzva, vyskúšať túto nezvyčajnú procedúru.

Priebeh: "Ak budete pociťovať príliš silné štípanie až pálenie kože, hneď nám dajte vedieť a procedúru prerušíme." Upozornili nás na začiatku zdravotníčky. Vedeli sme, že ide len o dôkaz, ako je škoricový zábal účinný. Údajne však záleží od stupňa celulitídy. Čím väčší, tým menej pocítime účinky špeciálneho škoricového gélu. Dozvedeli sme sa, že bola u nich zákazníčka s vysokým štádiom celulitídy a vraj nič neucítila. Uvidíme, ako na tom budeme my. Po nanesení škoricovej zmesi nám ošetrené časti tela (zadok, stehná, boky) zabalili fóliou a prikryli dekou. Naozaj sme na vlastnej koži pocítili ako gél "pracuje". Jemné štípanie však netrvalo dlho a dostavil sa len príjemný pocit tepla.

Výsledok: Po 20 minútach sme mali jemne začervenanú pokožku, no za to jemnejšiu! Zdalo sa nám, že máme celkovo zlepšený vzhľad pokožky a celulitída bola menej viditeľná ako pred procedúrou. Sami sme tomu nemohli uveriť!

Ako pokračoval náš wellness pobyt ďalšie dni? Nenechajte si újsť druhú časť reportáže, ktorá vyjde už čoskoro v magazíne Vysetrenie.sk!

Čítajte tiež: Vyskúšali sme na vlastnej koži: Je odborné čistenie pleti nevyhnutné?​

Fotogaléria

2017-03-07 12:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: red  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia