Nedarí sa vám zaspať? Skúste tento jednoduchý trik!

Nedarí sa vám zaspať? Spoľahnite sa na prírodu a esenciálne oleje, ktoré vám zaručený spánok navodia do niekoľkých minút!
Zdroj: thinkstock.com
2016-09-22 10:15:00

Máte problémy so zaspávaním? Nedarí sa vám prejsť do „ríše snov“ skôr, takže bývate ráno unavení? Kým začnete svoj problém riešiť tabletkami, skúste prírodné cesty. Veľmi dobrou bylinkou je harmanček. Alebo skúste tento sprej!

Esenciálne oleje v boji proti nespavosti 

Éterické oleje zohrávajú zásadnú úlohu nie len v živote rastlín samotných, ale aj v živote nás, ľudí. Často sa pri nich vieme dostatočne uvoľniť, prinavrátiť myseľ do pohody, zrelaxovať telo napríklad pri masáži. A práve relax je to, čo by sme si pred spánkom mali dopriať, aby sme neboli v kŕči a strese a nepremýšľali o udalostiach uplynulého dňa. Aj to nám totiž spánok dostatočne sťažuje.

Éterické oleje sa využívajú ako v kozmetike, tak vo farmaceutickom priemysle na výrobe liekov. Na výrobu spreja, ktorý by sme si každý večer aplikovať na chodidlá, čo nám zabezpečí lepšie zaspávanie, budeme potrebovať tri esenciálne oleje.

Poznáte silu týchto olejov? 

Olej z rastlinky Vetiver – ak ste o ne ešte nepočuli, vedzte, že pre relax a pokoj je to ten správny olej. Vetiverový olej sa vyrába destiláciou na slnku sušených koreňov. Používa sa okrem nespavosti na úzkosti, rozrušenosť. Okrem toho aj na strie, artritídu, reumatizmus či svalové alebo  kĺbové bolesti.

Hovorí vám niečo magnéziový olej? Ak nie, mali by ste vedieť, že magnézium ako také nemusí byť iba vo forme tabletiek. Pokojne si ho môžete spraviť aj doma. Postačí vám voda a magnéziové vločky.

Prečo práve magnéziový olej? Samotný horčík ovplyvňuje takmer tri stovky našich reakcií, jednou z nich je aj riadenie energie v bunkách. Používa sa aj pri problémoch so zaspávaním, pretože kontroluje hladinu kortizolu, stresového hormónu, ktorý je „škodcom“ nášho spánku.

A k dobrému spánku nepochybne patria drobné fialové kvietky levandule. Aromaterapii, či využitie esenciálneho oleja z levandule pomáha upokojiť nervový systém, zlepšuje kvalitu spánku, podporuje relaxáciu tela aj duše, zlepšuje našu náladu.

Ako si pripraviť tento sprej?

Magnéziový olej spojte s 15 kvapkami levanduľového oleja a 8 kvapkami oleja z Vetiveru. Poslúžiť by mala sklenená fľaša, v ktorej túto zmes zmixujte. Toto množstvo poslúži na 25 – 45 použití.

Nasprejujte si zmes na chodidlá, kde sú nervové zakončenia a nechajte zaschnúť. Potom sa už len v pokoji uložte do postele a čakajte na zaslúžený spánok.

Čítajte tiež: Milovníci byliniek, máme dobrú správu: Nastal čas pestreca mariánskeho!

2016-09-22 10:15:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com   |  Zdroj: red, livingtraditionally.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia