Obávate sa množstva vypitej kávy? Toľkoto kofeínového nápoja vám neuškodí!

Opatrne s množstvom vypitých šálok kávy!
Zdroj: pixabay.com
2017-04-27 06:00:00

Káva je skvelý nápoj, ktorý človeka povzbudí, či spríjemní chvíľky pri posedení s priateľmi. Priveľa kofeínu však nie je dobré pre ľudský organizmus, preto by si mal každý ustrážiť počet vypitých šálok za deň. Aké množstvo je ešte prijateľné?

Šálka lahodného čierneho moku dokáže mnohým spríjemniť deň! Každý vie, že nesmie prekročiť určité množstvo, čo by sa mohlo podpísať na jeho zdraví. Hrozia nepríjemné vedľajšie účinky ako napr. nespavosť, nervozita, podráždenosť, ale u niektorých aj bolesti žalúdka. Hoci každý reaguje inak na množstvo prijatého kofeínu, jedno je isté. Jeho nadbytok doslova ubližuje vášmu telu!

Aj pre tehotné ženy!

Väčšina ľudí si myslí, že už tri šálky kávy denne by mohli mať neblahý vplyv na ich zdraví. Nemusia sa obávať! Vedci, ktorí vyhodnotili a analyzovali viac ako 740 štúdií, uverejnených v rokoch 2001 až 2015, prišli s jednoznačným zistením! Pozreli sa konkrétne na päť účinkov kofeínu na zdravie: akútna toxicita, kosti, srdce, mozog a reprodukcia. Podľa Dr, Erica Hentgesa, výkonného riaditeľa Medzinárodného inštitútu pre sociálne vedy (ILSI), konzumácia 400 mg kofeínu denne, čomu zodpovedajú štyri šálky lahodného nápoja, neškodí nášmu zdraviu! Dokonca, aj keby ste vypili viac kávy ako toto množstvo, ani vtedy sa musíte báť, že by sa to odrazilo na vašom zdraví.  


Regenerácia a omladenie pečene o 10 rokov: Sila tohto ovocia nepozná hranice!


Vedci zároveň dodali, že ani tehotné ženy si nemusia odopierať šálku čierneho moku. Môžu si dopriať 300 mg kofeínu, teda tri šálky kávy denne. Je však potrebné, aby akúkoľvek zmenu v jedálničku konzultovali so svojím lekárom.

Pomáha i škodí

Užívanie kofeínu v rozumnej dávke môže mať priaznivé účinky na ľudský organizmus. Na druhej strane, jeho nadmerné množstvo zase môže mať opačný vplyv. Hoci sa zistilo, že táto látka znižuje zápal a zvyšuje funkcie mozgu, spája sa taktiež so srdcovým ochorením a demenciou. Najbežnejšia a najpoužívateľnejšia psychoaktívna látka na svete je tiež známa tým, že spôsobuje a taktiež zhoršuje úzkosť. Aj v tomto prípade platí, všetko s mierou..

Čítajte tiež: Dámy, zbystrite pozornosť: Toto o vás napovie vaša menštruácia!

2017-04-27 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Pixabay.com  |  Zdroj: dailymail.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia