Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sex v bazéne: Zo zdravotného hľadiska áno alebo nie?

(Zdroj: GettyImages)

V posledných rokoch, kedy sa sexualita stáva oveľa otvorenejšou, sa zvyšuje záujem o sex na netradičných miestach. Jedným z populárnych - ale zároveň kontroverzných - miest je sex v bazéne. Hoci to môže znieť ako vzrušujúci a osviežujúci nápad, skutočnosť môže byť o niečo komplikovanejšia a prinášať určité riziká.


Prvým a možno najdôležitejším rizikom je chemická expozícia. Voda v bazénoch je často ošetrená chlórom a inými chemikáliami, ktoré zabraňujú rastu baktérií a udržujú vodu čistú. Avšak, tieto látky môžu byť drsné na pokožku a sliznice, čo vedie k podráždeniu. Počas sexuálnej aktivity, keď sú intímne oblasti viac exponované, môže toto podráždenie eskalovať a spôsobiť nepríjemné alebo dokonca bolestivé pocity.

Druhým faktorom je zvýšené riziko infekcií. Aj napriek chemickému ošetreniu vody môžu v bazéne prežívať určité baktérie a vírusy. Sexuálna aktivita môže narušiť prirodzenú obranyschopnosť vaginálneho alebo análného prostredia a umožniť týmto patogénom ľahšie preniknúť do tela. To môže viesť k rôznym infekciám, vrátane tých, ktoré sa prenášajú pohlavne.

Tretím problémom je nedostatok lubrikácie. Hoci sa môže zdať, že voda je ideálnym lubrikantom, opak je pravdou. Voda rýchlo odplavuje prirodzenú lubrikáciu, čo môže sex v bazéne urobiť nepríjemným alebo dokonca bolestivým. Toto zvýšené trenie môže tiež zvýšiť riziko drobných poranení na pokožke alebo slizniciach, čo opäť otvára bránu pre infekcie.

Ďalším aspektom, ktorý je potrebné zvážiť, je súkromie a bezpečnosť. Verejné bazény a spa nie sú vhodné miesta pre sexuálne aktivity z dôvodu nedostatku súkromia a možného porušenia pravidiel alebo zákonov. Aj v súkromných bazénoch je dôležité zabezpečiť, aby vaše intímne chvíle neboli nečakane prerušené.

Ako teda minimalizovať tieto riziká? Ak uvažujete o sexu v bazéne, zvážte použitie vhodného vodotesného lubrikantu, ktorý pomôže redukovať trenie. Dôležité je tiež zabezpečiť, že bazén je správne udržiavaný a chemicky ošetrený, ale zároveň sa vyhnúť príliš dlhému vystaveniu chemikáliám. Po sexuálnej aktivite je nevyhnutné dôkladne sa osprchovať čistou vodou, aby ste odplavili zvyšky chlóru a iných chemikálií.

Napokon, dôležité je pamätať na to, že každá sexuálna aktivita by mala byť bezpečná a príjemná pre všetkých zúčastnených. Sex v bazéne môže pridať korenie do vášho sexuálneho života, ale je dôležité byť si vedomý potenciálnych rizík a prijať opatrenia na ich minimalizáciu.

 

Viac o téme: SexSexualny zivotIntimne zdravieSex v bazene
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9