Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Prečo piť čaj aj po zime: Má výhodu, akú vám čistá voda neponúka!

(Zdroj: GettyImages)

Veľa ľudí si čaj spája najmä so zimou a studenými mesiacmi, kedy na nás z každého rohu vyčkáva chripka či iná infekcia. Osožný je pri chorobe, počas chladných večerov ako spôsob ohriatia tela. Pitie čaju však má rôzne výhody aj počas leta a teplého obdobia, no málokto ho skutočne pije, keď vonku páli slnko a teploty atakujú 30-ky.

Čaj nemusíte piť len vtedy, ak vás skolila choroba a vy sa snažíte dohnať potrebnú dávku tekutín, aby ste z tela “vyhnali” chorobu. Osožný je počas každého ročného obdobia a jeho benefity možno presvedčia i tých, ktorí svoje zásoby čaju dopĺňajú len s ubúdajúcimi teplotami.

  • Počas leta sa ľudské telo pot viac ako obvykle, no mnohí si na to spomenú až vtedy, keď sa dostaví bolehlav z nedostatku tekutín. Tento problém vám môže pomôcť vyriešiť čaj, ktorý vám chutí a z ktorého si každú chvíľku usŕkavate. Tento trik môže pomôcť najmä tým, ktorým čistá voda nechutí.

  • Horúci čaj môže upokojiť váš žalúdok a podporiť zdravé trávenie, najmä po ťažkých jedlách.
  • Ak sa naučíte piť čaj pravidelne, je veľmi pravdepodobné, že si vytvoríte akýsi rituál kľudu, ktorý bude patriť len vám a nájdete si tak čas pre seba. Chutný čaj vám pomôže uvoľniť sa a zbaviť sa stresu.

Najlepšie čaje na leto sú bylinkové čaje, ktoré sú známe svojimi ochladzujúcimi vlastnosťami. Medzi tieto čaje patrí napríklad mätový či ibištekový.

Viac o téme: CajPitny rezimBylinkovy cajHoruci caj
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9