Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Užite si netradičnú liečebnú procedúru: Oddych v sene

Dokonalý relax môžete zažiť aj v sene.
Dokonalý relax môžete zažiť aj v sene.

Tradičné masáže alebo saunovanie už poznáme. Ale čo poviete na vyvaľovanie sa v sene? Aj takúto netradičnú procedúru ponúkajú niektoré zahraničné wellness centrá a hotely. Pozrite sa na to, čo je súčasťou tejto netradičnej procedúry.

Kúpeľ zo sena

Už naši starí rodičia vedeli, že seno vonia a chodili si naň ľahnúť, aby si užili relax. No oddych v ňom má aj liečivé účinky. Na sennú terapiu stavilo niekoľko hotelov v Rakúsku, kde seno používajú do kúpeľov.

Z čerstvo nakoseného sena z horských pasienkov spravia špeciálny kúpeľ, ktorý sa používa ako doplnková procedúra pri liečbe reumy a na podporu látkovej výmeny. Do vane s teplou vodou vám vložia vrecúško s horskými bylinami, pričom vám odporučia vydržať v kúpeli aspoň 20 minút.

Do postele so senom

To však nie je všetko. Po kúpeli zrelaxujete v drevenej posteli plnej sena, pričom na sebe budete mať plachtu, takže to nebude nepríjemne pichať. Potom vám už neostáva nič iné, len oddychovať a nasávať príjemnú vôňu pokoseného sena.

Ako lieči?

Seno má nielen ukľudňujúce, ale aj liečivé účinky. Pomáha pri reume, prechladnutí a má pozitívny účinok na horné dýchacie cesty a nervový systém. Ak chcete pocítiť tieto účinky na vlastnej koži, zájdite si do Rakúska, kde za túto 40-minútovú procedúru zaplatíte 18 eur.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9