Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Dámy, na krásnu pleť make up naozaj nepotrebujete: Radšej sa držte TÝCHTO rád!

(Zdroj: GettyImages)

Aby ženy vyzerali krásne, nemusia mať na tvári nanesený make up. Úžasne môžu pôsobiť aj bez kozmetiky. Len sa musia o pleť postarať zvnútra.

Čoraz viac celebrít podlieha trendu prirodzeného výzoru. Bez problémov sa nechávajú nafotiť bez make  upu a pritom vyzerajú skvele. Ich pokožka je čistá a žiari. Dodržujú totiž pravidlá správnej starostlivosti o pleť, píše sa na steptohealth.com. Čo robia, aby vyzerali dokonale?

1. Dodržujú čistiacu rutinu

Ak svoju pleť budete správne čistiť, bude vyzerať mlado, žiarivo a krásne bez príliš veľkého úsilia. A ako to dosiahnete? Je to ľahké. Zistite, aký je váš typ pleti a následne si vytvorte svoju vlastnú čistiacu rutinu. Vyhnete sa tak výrobkom, ktoré vám nevyhovujú, a teda ich používanie by bolo kontraproduktívne. Čo by ste mali dodržiavať?

- Tvár si umývajte dvakrát denne čistiacim prostriedkom.
- Používajte píling na odstránenie nečistôt a odumretej kože.
- Hydratujte, nanášajte krém, ktorý vašu pleť zvlhčí a ochráni.
- Nikdy nechoďte spať s mejkapom.

2. Doprajú si píling a tónujú pokožku

Okrem samotného umývania tváre je dôležitý aj píling. Zbaví pokožku nedokonalostí a prebytočnej mastnoty. Nerobte to však každý deň, pokiaľ vám to neodporučí dermatológ. Taktiež príliš silno nešúchajte pokožku, aby ste sa neporanili. Používajte toner. Ten nesmie chýbať vo vašej rutine starostlivosti o tvár. Slúži na obnovenie prirodzeného pH tváre, odstráni prebytočný maz, make up, nečistoty, stiahne póry.

3. Používajú prírodné hydratačné produkty

Kokosový a ricínový olej sú prírodné produkty, ktoré sa postarajú o kožu, obočie a mihalnice. Majú posilňujúce účinky, regenerujú a chránia pokožku pred starnutím. Znižujú tvorbu vrások, redukujú stopy po jazvách. Dokonale hydratujú pery.

4. Používajú opaľovací krém denne, aj keď je zamračené

Mnoho ľudí si myslí, že najlepší spôsob, ako vyzerať dobre bez mejkapu, je opáliť sa. Pravdou ale je, že slnkom poškodená pokožka nie je krásna. Chrániť ju treba aj v zime a počas daždivých či zamračených dní. V opačnom prípade môžete trpieť predčasným starnutím, kožnými chorobami a dokonca aj rakovinou kože.

5. Nedotýkajú sa tváre

Toto je častá chyba, ktorú mnohé ženy robia. Pokožky sa dotýkajú, keď sú nervózne, znudené alebo im je horúco. Tento zlozvyk však podporuje tvorbu mastnoty a hromadenie baktérií. Pleť potom vyzerá nezdravo, aj keď nenosia make up.

6. Starajú sa o svoje obočie

Dokonalé obočie robí s tvárou veľa. Nielen, že orámuje vzhľad, ale pomáha žene vyzerať krásne bez ohľadu na to, ako veľmi sa rozhodne ho upraviť. Môžete si ho vytvarovať doma alebo navštíviť kozmetický salón, kde mu dodajú dokonalý tvar pomocou pinzety alebo vosku. V prípade, že si obočie nechcete nechať pretrhať, stačí ho dôkladne prečesať a zafixovať pomocou gélu.

7. Dostatočne dlho spia a zdravo jedia

Ak chcete mať bezchybnú pleť, musíte tiež dodržiavať určité zdravé návyky. Jedným z nich je kvalitný odpočinok. Keď sa dobre vyspíte, ukáže sa to. Pokožka bude oddýchnutá, nebudete mať tmavé kruhy ani vačky pod očami a koža bude hladká a zdravá. V noci by ste mali spať 8 hodín. Taktiež by ste sa mali zdravo stravovať. Dva litre vody denne nestačia. Jesť by ste mali viac surového ovocia, zeleniny, strukovín, celozrnného pečiva a orechov.

Viac o téme: Make upPletZdrava pletCistiaca rutina
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9