Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tieto potraviny znížia váš vysoký tlak: Všetky máte doma, len o nich neviete!

(Zdroj: GettyImages)

O cesnaku, olivovom oleji, tmavej čokoláde a ich vplyve na zdravie sa popísalo už veľa. Nakopnú imunitu, pomáhajú pri chudnutí a majú ešte jednu skvelú spoločnú vlastnosť. Dokážu znížiť krvný tlak.

Hypertenzia, ako sa zvýšenému krvnému tlaku odborne hovorí, nebolí. Na začiatku je bezpríznaková. Človek zistí, že ju má, náhodou, väčšinou u lekára, ktorý mu zmeria tlak. Jednorázové zmeranie nič neznamená, no keď je tlak vysoký počas niekoľkých sedení, odborník pacientovi zvyčajne predpíše lieky na jeho zníženie, uvádza sa na steptohealth.com. S krvným tlakom sa neradno zahrávať ani ho ignorovať. Keď nie je pod kontrolou, môže mať vážne zdravotné následky. Ohroziť vás môže mŕtvica, krvné zrazeniny, paralýza tváre a dokonca aj infarkty. Keď však hovoríme o celkovom zdraví, okrem medikamentóznej liečby je vždy vítaná každá prírodná, alternatívna liečba, ktorá má nejaký vedecký základ. Tak je to aj pri hypertenzii. Toto sú 4 prírodné prostriedky, ktoré vysoký krvný tlak znížia. Budete prekvapení, čo zaberá.

1. Citrónová šťava a petržlen

Zadržiavanie vody nie je nikdy dobré znamenie. To platí najmä vtedy, ak trpíte na vysoký krvný tlak. Citrón však na tento neduh zaberá. Ako? Citrónová šťava je zdrojom vitamínu C. Ide o zlúčeninu, ktorá je skvelá v boji proti toxínom a iným prvkom, ktoré sa v tele hromadia, keď zadržiavate tekutiny. Má tiež diuretické a filtračné schopnosti, takže dokonale vyčistí telo. Každý deň by ste preto mali vypiť jednu alebo dve šálky citrónovej šťavy bez cukru. Ak to urobíte na raňajky, pripravíte telo na očistu. Organizmus sa tiež zbaví škodlivých látok, ktoré spôsobujú stres.

2. Cesnak

Mnohí špecialisti odporúčajú jesť cesnak ako prírodný liek na pomoc pri vysokom krvnom tlaku. Jeho ďalšou výhodou je aj to, že znižuje cholesterol. Dokáže rozšíriť tepny a bráni tvorbe krvných zrazenín. Môžete ho užívať denne vo forme pilulky, pridať do jedla alebo zjesť čistý strúčik cesnaku, ktorý ste nechali 6 až 8 hodín v šálke vody.

3. Tmavá čokoláda

Tento liek sa vám bude páčiť. Táto lahodná alternatíva uspokojí vaše chuťové poháriky aj myseľ. Tmavá čokoláda totiž obsahuje flavonoidy. Poskytujú mimoriadne výhody pre zdravie vášho srdca. Jednou z nich je, že znižujú krvný tlak. Odborníci odporúčajú zjesť malé množstvo každý denne. Majte na pamäti, že to musí byť horká čokoláda. Mliečna nemá žiadne účinky na zdravie, skôr sa z nej priberá.

4. Olivový olej

Olivový olej a jeho produkty sú známe už dlhé roky. Prirodzene pomáhajú pri vysokom krvnom tlaku. Tento zdravý tuk obsahuje chemikálie, ktoré mu dodávajú niektoré výnimočné vlastnosti, ako je napríklad prevencia bunkovej oxidácie a riadenie alebo kontrola cukrovky a zlého cholesterolu.

 

Čo spôsobuje vysoký krvný tlak?

- fajčenie

- alkohol

- stres

- nadváha a obezita

- nedostatok pohybu

- priveľa soli v strave

- ochorenie obličiek

- choroby štítnej žľazy

Možné riziká vysokého tlaku

- infarkt

- mŕtvica

- demencia

- ochorenia obličiek a štítnej žľazy

- smrť

 

Viac o téme: HypertenziaVysoky krvny tlakKrvny tlak
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9