Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Medvedí cesnak a jeho úžasné účinky: Vyrobte si chutnú soľ, ktorá vydrží týždne!

(Zdroj: GettyImages)

Perfektný pomocník v kuchyni a prospešný pre zdravie. Medvedí cesnak je sezónna pochutina, ktorú si mnoho rodín chodí s radosťou zbierať do prírody. Ak sa aj vám stane, že medvedieho cesnaku nazbierate priveľa, nevyhadzujte ho. Spravte si soľ obohatenú o úžasnú chuť medvedieho cesnaku, ktorú môžete pri varení používať ešte dlhé týždne.

Medvedí cesnak je zdravý a zväčša chutí aj tým, ktorí klasický cesnak nemôžu ani cítiť. Medvedí cesnak má podľa eatweeds.co.uk celý rad zdraviu prospešných účinkov, a preto je cenným doplnkom vášho jedálnička.

  • Medvedí cesnak účinne znižuje krvný tlak, znižuje riziko srdcových ochorení a mŕtvice.
  • Má antibakteriálne a antivírusové vlastnosti, ako aj vitamíny A a C, vápnik, železo, fosfor, sodík a meď.
  • Zlepšuje trávenie - medvedí cesnak čistí a zlepšuje trávenie, čím pomáha pri rôznych ochoreniach od kožných až po žalúdočné.
  • Posilňuje imunitný systém - pomôcť môže pri kašli, prechladnutí, chrípke a bolestiach v krku
  • Protizápalové vlastnosti - výťažky z listov medvedieho cesnaku majú silné protizápalové vlastnosti, ktoré môžu byť prospešné pre zdravie kardiovaskulárneho systému.

Medvedí cesnak si môžete dať len tak na chlieb s nátierkou či použiť ho pri výrobe obľúbenej pomazánky. Chutná a výživná je i polievka, no ak si ho chcete vychutnať aj niekoľko týždňov po sezónne, spravte si soľ.

Medvedí cesnak umyte, osušte a odstráňte stonky. 100 gramov lístkov rozmixujte v mixéri a po rozmixovní pridajte do mixéra soľ. Ked sa vám obe ingrediencie spoja, pridajte 900 gramov soli, poriadne premiešajte a uložte na plech s papierom na pečenie. Hotovú zmes môžete takto sušiť na slnku dva dni alebo v rúre na asi 80 stupňoch dve hodiny. Hotovú zmes skladujte vo vzduchotesnej nádobe.

Viac o téme: CesnakMedvedi cesnak
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9