Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vymeňte lieky za reflexnú masáž tváre: Zbaví vás zdravotných ťažkostí

Podľahnite reflexnej masáži tváre!
Podľahnite reflexnej masáži tváre!

O zdravie človek obvykle začne bojovať až vtedy, keď ho zrádza. Mnohokrát stačí jednoduchý spôsob na to, ako sa zbaviť nepríjemnej choroby alebo bolesti. Jednou z možností je reflexná masáž tváre, ktorá má zázračné účinky na organizmus, keďže ho dokáže liečiť, uzdravovať a harmonizovať. Spočíva v masírovaní jednotlivých reflexných bodov, ktorých správna stimulácia má na príslušný orgán blahodárny vplyv.

Vylieči takmer všetko

Reflexná masáž tváre dokáže telo zrelaxovať a vyliečiť množstvo zdravotných problémov. Je skvelou náhradou za lieky, ktorými svoj organizmus len zaťažujeme, keďže na rozdiel od nich nemá žiadne vedľajšie účinky. Veľké plus je fakt, že pôsobí nielen liečebne, ale aj preventívne, keďže telo postupne posilňuje.

Reflexná masáž tváre vylieči:

• Bolesti hlavy a chrbta.
• Menštruačné bolesti.
• Poruchy krvného obehu.
• Problémy s trávením.
• Kožné problémy.
• Dýchacie ťažkosti a astmu.
• Bolesti krčnej chrbtice.

Je veľmi citlivým zásahom na organizmus, zlepšuje nielen hormonálne funkcie, funkcie nervových buniek, ale aj prekrvenie rúk a nôh. Poteší vás i to, že dokáže tvár krásne rozjasniť a omladiť.

Ako sa vykonáva?

Je najvhodnejšou masážou, lebo sa vykonáva bez použitia akýchkoľvek olejov a môže sa praktizovať kedykoľvek. Jediné, čo treba, sú prsty.  Najčastejšie sa vykonáva krúživými pohybmi bruškami prstov alebo jemným štípaním reflexných bodov na tvári.  Stačí len zistiť tie správne body a po ich päťminútovom masírovaní sa pokožka okamžite napne a zdravotné ťažkosti sa zmiernia.

Nie bez maséra

Ak chcete, aby sa masáž neminula svojmu účinku, nemala by sa vykonávať  bez profesionálneho maséra. Reflexné body sú veľmi citlivé, treba s nimi zaobchádzať opatrne. Navyše na každý bod musí byť vynaložená daná sila stisku a tiež jeho dĺžka.

Trik proti zdravotným ťažkostiam

Vyskúšajte jednoduchý trik, ktorý môžete vykonávať aj doma, a ktorým sa účinne  a jednoducho zbavíte bolesti hlavy. Stačí len, keď bruško ukazováka položíte na priehlbinu medzi nosom a hornou perou, jemne stlačíte a podržíte jednu minútu. Ak to prevádzate správne, v mieste stisku by ste mali pocítiť jemné šteklenie a následné uvoľnenie od bolesti.

Reflexná masáž tváre vás ľahko zbaví i stresu a zároveň pripraví telo k spánku. Bruškami ukazováka a prostredníka masírujte spánky jemnými krúživými pohybmi po dobu pol minúty až dovtedy, kým nepocítite úľavu. Dôležité je, aby ste na miesto príliš netlačili, môže sa dostaviť opačný efekt, ako by ste si želali.

Reflexná masáž rúk a nôh

Reflexná masáž sa nevykonáva len na tvári, ale aj na rukách a chodidlách. Správnou stimuláciou reflexných bodov na rukách sa skľudní a posilní celý organizmus. Masáž nôh zase pomôže s odstraňovaním bolesti chrbtice, nôh a podporí imunitu.

Skvelá náhrada liekov

Reflexná masáž je účinnou metódou doplnkovej terapie, keď potrebuje človek zrelaxovať, uvoľniť sa a odstrániť jednu zo zdravotných ťažkostí. Niekedy sa oplatí vysadiť lieky, ktoré nielen zaťažujú žalúdok, ale majú aj vedľajšie účinky, ktoré na rozdiel od nich reflexná masáž nemá.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9