Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Táto diéta vám pomôže zhodiť kilá už za JEDEN týždeň!

(Zdroj: GettyImages)

Citrón je charakteristický svojou jedinečnou arómou a kyslou chuťou. Je uznávaný ako jedno z najuniverzálnejších druhov ovocia na svete. Vďaka svojim zložkám a vlastnostiam má nekonečné využitie. Počuli ste už o citrónovej diéte?

Žlté a nabité zdravím. Sú ideálne, pokiaľ chcete zlepšiť zdravie pokožky alebo dôkladne vyčistiť domácnosť, uvádza sa na steptohealth.com. Pomáhajú tiež optimalizovať zdravie bez toho, aby spôsobovali vedľajšie účinky. Dokonca sú aj súčasťou chudnutia. Citrónová diéta je čoraz populárnejšia. Poskytuje rýchle výsledky s minimálnym úsilím. Hoci zaberá, držať by ste ju nemali dlho, maximálne 5 až 7 dní. Toto kyslé ovocie je prírodné diuretikum, pomáha telu zbaviť sa toxínov a nepotrebných tekutín. Citrón má síce obrovské zdravotné výhody, no tak, ako pri všetkom, keď je niečoho priveľa, môže to byť škodlivé.

Veci, ktoré by ste mali urobiť pred začatím tejto diéty

Ak chcete začať s citrónovou diétou, je dôležité, aby ste sa najskôr poradili s lekárom alebo odborníkom na výživu. Uistia vás, že vaše telo dokáže stráviť také množstvo citróna, aby ste dosiahli požadované výsledky a neskončíte na pohotovosti. Na internete nájdete veľa spôsobov, ako s diétou začať. Výhoda tejto diéty je v tom, že nemusíte svoje telo týrať hladom. Najznámejšia citrónová diéta je tá, ktorá trvá sedem dní. Ak chcete schudnúť, držte sa týchto rád.

Nesmiete piť len citrónovú šťavu

Počas tejto diéty musíte vypiť šesť pohárov citrónovej šťavy denne. Je dôležité, aby ste aj jedli. Dopriať si môžete biely jogurt, ovocie, zeleninu či cereálnu tyčinku. Okrem toho musíte dbať na to, aby ste konzumovali aj bielkoviny ako kuracie mäso alebo varené vajcia. Pitie šťavy si rozložte počas raňajok, obeda, olovrantu a večere.

Povolené a zakázané potraviny

Ak sa chystáte držať citrónovú diétu, je veľmi dôležité, aby ste konzumovali dostatok ovocia, zeleniny a zdravých tukov. Zo svojho jedálničke vylúčte nezdravé jedlo, veľmi sladené drinky, energetické nápoje.

Výhody  a nevýhody diéty

Citrónová diéta má mnoho výhod. Toto ovocie zlepšuje a stabilizuje tráviaci systém, čím zlepšuje zdravie a pohyb čriev. Keď je zdravý črevný mikrobióm, človek ľahšie zhadzuje nadbytočné kilá. Citrón tiež hydratuje telo. Keďže počas tejto diéty pijete predovšetkým vodu, predídete vysýchaniu pokožky a problémom s nedostatkom elasticity. Vitamín C má tiež výborný protizápalový účinok. Uľaví pri problémoch so zadržiavaním vody. Citrón tiež posilňuje imunitný systém. Ak sa rozhodnete pre túto diétu, môžete zhodiť 3,5 až 5 kíl za týždeň.

Hoci sa zdá dodržanie tejto diéty jednoduché, existuje niekoľko vecí, o ktorých by ste mali vedieť. Prvým je, že drastický pokles príjmu kalórií môže spôsobiť, že sa budete cítiť slabo. Citrón môže podráždiť žalúdok a zhoršiť niektoré tráviace problémy, môže byť aj spúšťačom kyslého refluxu.

V čase diéty, by ste mali zabudnúť na pitie kávy, čaju a najmä alkoholu. Ako by mal vyzerať váš jedálniček počas 7 dní?

1. deň

Do džbánu s vodou vyžmýkajte citróny a po celý deň ju popíjajte. Môžete ju dochutiť škoricou, alebo kajanským korením. Pripravte si detoxikačnú polievku. Všetko, čo budete potrebovať je mrkva, stopkový zeler, petržlen, fenikel. Všetky ingrediencie spolu povarte 15 až 20 minút. Na záver dochuťte bylinkami. Doprajte si ju na obed a večeru.

2. až 3. deň

Pokračujte v popíjaní vody s citrónom. Ráno zjedzte ovsené vločky s bielym jogurtom a bobuľovým ovocím alebo jablkom. Môžete si dať aj jedno vajíčko. Na obed si doprajte zeleninovú polievku, na večeru si pripravte zeleninový šalát s kuracím mäsom alebo rybou. Ak vás pochytí hlad, dajte si za hrsť mandlí.

4. až 7. deň

Tieto tri dni by ste sa mali viac zamerať na citróny. Okrem pitia citrónovej vody by ste ho mali pridať do každého jedla, ktoré skonzumujete. V jedle sa nemusíte obmedzovať, mali by ste zjesť 5 porcií za celý deň. Do jogurtu zmiešaného s vločkami a ovocím vytlačte polovicu citróna. Ďalšiu polovicu vytlačte do zeleninovej, alebo strukovinovej polievky, ktorú si pripravíte na obed. Citrón skvele dochutí aj rybu, ktorú zjete na večeru. Pridať ho môžete aj do dresingu, ktorý si pripravíte k večernému šalátu.

 

Viac o téme: ChudnutieCitronyCitronova dieta
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9