Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Telo ako McConaughey či Victoria Beckham? TOTO sú ich tajné zbrane

Selena Gomez
Selena Gomez (Zdroj: SITA/Richard Shotwell/Invision/AP)

Pozrite sa na to, ako superpotraviny formujú životné štýly slávnych osobností a odhaľte, prečo sú tieto živinami bohaté suroviny stredobodom ich jedálnička.

Každá celebrita má svoje „malé” tajomstvo, ako sa udržať vo vynikajúcej kondícii a zároveň vyzerať dokonale. Pre mnohé z nich toto tajomstvo spočíva vo využívaní takzvaných superpotravín – surovín, ktoré sú bohaté na živiny a poskytujú celý rad zdravotných benefitov, píše sa na dailymail.co.uk.

Tieto výživné poklady sa stali súčasťou ich denného jedálnička, pričom im pomáhajú nielen vyžarovať krásu, ale aj cítiť sa skvele zvnútra. Objavte s nami, ktoré superpotraviny sú populárne medzi slávnymi osobnosťami a aké sú dôvody, prečo si ich obľúbili.

Chlorella

Táto výnimočná zelená riasa, ktorú obľubuje modelka Rosie Huntington-Whiteley, je skutočným zázrakom prírody. Je bohatá na aminokyseliny a antioxidanty. Rosie pridáva prášok chlorelly do svojej ranné šťavy a hovorí, že je to vynikajúci spôsob, ako začať deň. Chlorella podporuje cirkuláciu, zvyšuje pevnosť pokožky a je dokonca považovaná za účinnú proti celulitíde vďaka svojim detoxikačným vlastnostiam a schopnosti odstraňovať tukové usadeniny z pokožky.

Peľ

Victoria Beckham zase vyzdvihuje výhody peľu. Peľ je známy svojimi nutričnými vlastnosťami a je bohatý na vitamíny, minerály a enzýmy. Podporuje celkovú vitalitu a posilňuje imunitný systém. Okrem toho má antiinflamačné vlastnosti a pomáha pri regenerácii tela.

Špenát

Rita Ora si zakladá na špenáte, ktorý je jedným z najviac živinami nabitých zelených listových zelenín. Je plný železa, ktoré podporuje tvorbu hemoglobínu v červených krvinkách a zohráva kľúčovú úlohu v metabolizme energie v bunkách. Špenát tiež obsahuje veľké množstvo vitamínu K, vitamínu A, mangánu a kyseliny listovej.

Chia semienka

Selena Gomez zase miluje chia semienka, ktoré pridáva do svojich smoothies a muffinov. Tieto semienka sú výnimočné vysokým obsahom omega-3 mastných kyselín, vlákniny a sú tiež zdrojom bielkovín. Chia semienka pomáhajú udržiavať hydratáciu a rovnováhu elektrolytov, podporujú pocit sýtosti a sú prospešné pre udržanie zdravej telesnej hmotnosti.

Kokosová voda

Madonna, Demi Moore a Matthew McConaughey sú fanúšikovia kokosovej vody, pričom Madonna dokonca investovala do spoločnosti, ktorá ju vyrába. Kokosová voda je nízka na kalórie a cukor v porovnaní s ovocnými šťavami a má príjemnú prirodzene sladkú chuť. Je ideálna na hydratáciu, pretože je „izotonická“ – má podobnú koncentráciu solí a cukrov ako ľudské telo.

Tmavá čokoláda

Keď Miranda Kerr potrebuje posilniť, siahne po kvalitnej tmavej čokoláde. Tmavá čokoláda je plná antioxidantov, vitamínov a minerálov, ako sú draslík, meď, horčík a železo. Je známa svojimi pozitívnymi účinkami na srdce, keďže pomáha udržiavať krvný tlak a podporuje dobré zdravie srdca.

 

Viac o téme: CokoladaChlorellaSuperpotravinyChia semienkaKokosova vodaSpenatPel
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9